MENYERIKAN KEHIDUPAN DENGAN MEWARNAI IMAN

Bukan warna jadi pertikaian, bukan petikaian jadi kegelapan, bukan kegelapan yg menjadi corak, bukan corak yg mengambarkan situasi, Bukan situasi yg menghidupkan suasana, Bukan suasana yg menceritakan, Bukan cerita yang di kisahkan, bukan kisah yg menjadi ukuran, Bukan ukuran yg menjadi kehebatan, Bukan kehebatan menunjukkan kemenangan, Bukan kemenanagan yg hendak di capai, bukan Capaian yg di utamakan, tp usaha yang di jalankan walaupun sedikit namun ia berterusan utk menyampaikan kepada Semua

...

Selamat Datang ke Blog Serangga Hijau

Friday, February 6, 2009

Kami Ambil Peduli....

Posted by MFS_8812

Gambar polis berkawal di luar Bangunan SUK Perak di Ipoh semalam dengan semua peralatan dan dokumen tidak boleh dibawa keluar.
http://www.kosmo.com.my

Mesti pembaca tertanya-tanya mengapakah penulis ingin berbicarakan hal Politik pula? Sedar tidak sedar rupanya ada konflik politik di luar sana yg sepatutnya mahasiswa sedar dan buka mata dgn perjalanan politik malaysia..

Kenyataan Media IKATAN ANAK-ANAK PERAK DI PERANTAUAN


Isu Menteri Besar Perak

1. Kami Ikatan Anak-Anak Perak Di Perantauan ingin menyatakan pendirian kami bahawa Dato’ Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin masih layak untuk memegang jawatan Menteri Besar.

2. Kami berpandangan pendekatan dan amalan biasa adalah memutuskan sebarang keputusan melalui sidang khas DUN Perak. Justeru itu, sekiranya UMNO berwibawa mereka seharusnya memohon kepada Speaker Dewan DUN Perak untuk mengadakan sidang khas bagi menentukan kedudukan Menteri Besar dan barisan Exco.

3. Kedudukan 3 orang ADUN Bebas bertentangan dengan akujanji yang telah mereka tandatangani sebelum ini, maka kerusi mereka sewajarnya kosong dan diadakan pilihanraya kecil. Oleh itu, kedudukan kerusi Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional adalah sama iaitu 28 kerusi. Sepatutnya DUN Perak dibubarkan untuk mendapat mandat baru dari Rakyat Negeri Perak.

4. Perkembangan yang berlaku sekarang, menggambarkan sikap kegelojohan UMNO dan Barisan Nasional dalam usaha untuk merampas tampuk pemerintahan kerajaan Pakatan Rakyat negeri Perak. Keadaan ini juga, membuktikan UMNO dan Barisan Nasional tidak berani dan yakin bahawa rakyat Perak akan memberi sokongan kepada mereka. Tindakan yang telah dilakukan oleh UMNO dan Barisan Nasional juga menjelaskan sikap yang tidak bermaruah dan memenuhi aspirasi demokrasi.

5. Kami dengan ini menyatakan sokongan sepenuhnya kepada Menteri Besar dan Barisan Exco Pakatan Rakyat Negeri Perak di bawah kepimpinan Dato’ Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin

Inilah pendapat dan luahan anak-anak perak di perantauan. Kata kata ini dari president Anak-anak perantauan PERAK yg masih mempercayai kepimpinan MB perak Ir Nizar. Mahasiswa sememangnya nampak apa yg sepatutnya yg di letakkan. Bg pendapat sy
KUASA RAKYAT & PERLEMBAGAAN SEHARUSNYA TIDAK DIPERSENDAKAN

Nasyid Fm

.


I made this widget at MyFlashFetish.com.