MENYERIKAN KEHIDUPAN DENGAN MEWARNAI IMAN

Bukan warna jadi pertikaian, bukan petikaian jadi kegelapan, bukan kegelapan yg menjadi corak, bukan corak yg mengambarkan situasi, Bukan situasi yg menghidupkan suasana, Bukan suasana yg menceritakan, Bukan cerita yang di kisahkan, bukan kisah yg menjadi ukuran, Bukan ukuran yg menjadi kehebatan, Bukan kehebatan menunjukkan kemenangan, Bukan kemenanagan yg hendak di capai, bukan Capaian yg di utamakan, tp usaha yang di jalankan walaupun sedikit namun ia berterusan utk menyampaikan kepada Semua

...

Selamat Datang ke Blog Serangga Hijau

Tuesday, April 12, 2011

Mengenang diri

Posted by MFS_8812


Sudah lama rasanya tidak menaip key board ini dan apabila di berikan sedikit kekuatan penulis sudah semakin rasa berkeinginan utk memberi luahan rasa pada semua.

Terkenang...
Sebenarnya bila di fikirkan terlalu kecil dan halus diri ini apabila berdepan dengan pelajar lebih hebat dari kita dari segi agamanya yg mana tidak seperti kita dahulu yang hanya berpendidikan yg mementingkan akademik sahaja.. Namun begitulah lumrah bg seorang yg tidak menyangka menjadi pendidik kepada sesebuah istitusi sekolah agama dan tidak pernah terlintas rezeki yg di berikan oleh Allah secara pukal kepada sipenulis.
Teringat daku sejak dahulu bersama kwn di asrama mengenangkan diriku yg dulu pendiam dan sehinggakan ada mengatakan mulut emas di bangku sekolah teknik dahulu cukup membuatkanku rasa terkasima dengan keadaan ku sekarang. Kini hidupku kian berubah dari tahun demi tahun utk menjadikan diri ini beerti pada agama.
Walaupun kadang-kadang terasa dengan panggilan "Ustaz"sudah cukup puas di dengari oleh diri tetapi pada diri ini terasa amat kecil dan kerdil dengan panggilan tersebut yg pada zahirnya mengiakan dari pelajar tetapi menjadi satu muhasabah pada diri dan menimbulkan pertanyaan adakah kita setaraf itu untuk di panggil..
Muhasabah semula diri...

Pertanyaan yg menggelikan hati....

Ustaz dah berapa orang anak sekarang .... isteri kata mana ?
tergelak di buatnya apabila di tanya oleh seorang penjaga yang menanyakan berapa org anak ...
jawapan : eh tak kahwin lagi la, (mungkin muka tua nampak di riak muka)
la tak khwin lagi rupanya... berapa umur ?
23 thn jer....
la muda lagi... takpa InsyaAllah akan jumpa nanti....
InsyaAllah...
mungkin pada pandangan orang lain penulis sudah berkahwin apabila mempunyai badan seolah org yg sudah berkahwin... tapi apakan daya dah bentuk fizikal macam ini..
apa-apa pun satu muhasabah

Nasyid Fm

.


I made this widget at MyFlashFetish.com.