MENYERIKAN KEHIDUPAN DENGAN MEWARNAI IMAN

Bukan warna jadi pertikaian, bukan petikaian jadi kegelapan, bukan kegelapan yg menjadi corak, bukan corak yg mengambarkan situasi, Bukan situasi yg menghidupkan suasana, Bukan suasana yg menceritakan, Bukan cerita yang di kisahkan, bukan kisah yg menjadi ukuran, Bukan ukuran yg menjadi kehebatan, Bukan kehebatan menunjukkan kemenangan, Bukan kemenanagan yg hendak di capai, bukan Capaian yg di utamakan, tp usaha yang di jalankan walaupun sedikit namun ia berterusan utk menyampaikan kepada Semua

...

Selamat Datang ke Blog Serangga Hijau

Friday, November 28, 2008

Gerimis.. Kejadian Tidak di Duga..KemaTian

Posted by MFS_8812
Berfikir sejenak memerhatikan sifat manusia terfikir pula dimana letaknya kita apabila kembali kepadaNya. Memikirjan bilakah waktunya untuk diri ini pergi menghadap KepadaMu, terasa kerdil dan lemah untuk pergi menemuiMu, bagaimanakah diri ini hendak menghadap kepadaMu.

Sejenak penulis membuat vedio yang melatarbelakangkan UTHM adalah ingin meyingkap kembali waktu ketika bersama sahabat di UTHM, terasa terlalu pantas waktu bersama.

Segenap Pemikiran waktu....
Bilakah waktuku akan tiba....

Friday, November 14, 2008

Tahniah !!! Tiga Mujahid

Posted by MFS_8812Tahniah kepada tiga mujahid yang berjaya bergelar syahid! teringat saya satu rakaman video mengenai perjuangan para mujahidin di Afghanistan. Ungkapan pertama para mujahidin kepada keluarga si mati, Tahniah, anak anda telah syahid!.Begitulah yang di impikan kepada setiap insan yang mempunyai naluri Pejuang, tidak gentar untk melakukan sesuatu pekara yang benar.

Melihat riak muka Tiga mujahid di atas, tenang dan kilas muka yang berseri. Ini dinamakan keSERIAN wajah mujahid.

Jenazah mereka bertiga selamat sampai ke kampung halaman mereka di Lamongan, Jawa Timur. Sorakan dan laugan takbir bergema sepanjang keranda jenazah mereka diusung. Al fatihah dan tahniah kepada As-syahid Imam Samudera, Amrozi dan Mukhlas. Semoga Allah mengampunkan dosa mereka dan ditempatkan di tempat para syuhada' dan orang beriman. Amin.

Nasyid Fm

.


I made this widget at MyFlashFetish.com.